<img alt="" src="https://secure.dawn3host.com/211494.png" style="display:none;">
25.03.2022

Lär känna Nathalie Formaniewicz!

Först ut i vår serie om medarbetare är ingen mindre än Nathalie Formaniewicz! Årets säljare 2021 och Pabliq’s stolthet sedan 2019.

Varmt välkommen Nathalie! Kul att du ville vara först ut efter en väldigt ledande fråga om att delta från mitt håll. Jag vet att du har full kalender så jag tycker att vi skippar småsnacket och hoppar på första frågan direkt!

Hur hamnade du på Pabliq? Hur såg din resa hit ut?

Hej och tack! Vi kör igång :)

Min resa till Pabliq grundade sig egentligen i en längtan efter en nystart. Efter 10 år inom barnomsorgen kände jag att jag var redo för någonting nytt. Jag var väldigt öppen för förslag och skrev faktiskt ett personligt brev i en jobbgrupp på Facebook. Min (fantastiska) säljchef Pontus fastnade för mitt brev, vi sågs över en kopp kaffe och snart därefter gjorde jag min första dag på Pabliq.

Jag hade inga tidigare säljerfarenheter men Pabliq trodde på mig och gav mig en ärlig chans. Detta var i november 2019 och jag trivs fortfarande lika bra. Det känns också kul att jag är en av de första anställda på Pabliq och har fått ta del av hela resan från starten.


Kul! Vad är din roll på Pabliq idag?
Idag jobbar jag till största del med nykundsförsäljning men även med befintliga kunder. Ibland hoppar jag också in i supporten vilket är superkul.

Vad är den största utmaningen i din roll?
Jag har nog inga större utmaningar (lite skrytsamt kanske men sant!), jag har hunnit bygga upp en hel del erfarenhet så just nu flyter allting på bra.

Eller ja…Det skulle vara att komma till kontoret till kl. 08:00, haha! Det händer ofta att jag smyger in något senare..

Hehe, det är ju tur att säljklockan inte kan klockan! Men det här med att bygga upp erfarenhet, har du begått något misstag tidigare i din säljkarriär, som du lärt dig av?
Jag har lärt mig hur viktigt det är att verkligen lyssna, att få samtalen att falla naturligt och inte ta allt på för stort allvar. Mina samtal är alltid positiva och oftast roliga. En kund bad mig ringa upp eftersom han stod näck och skulle precis hoppa in i duschen, jag ringde tillbaka med ett leende på läpparna och det blev en förlängning av kontraktet.

Det är något jag verkligen lärt mig, att alltid prata med ett leende på läpparna för kunden hör gladhet i rösten.

Jag har fått så otroligt bra coachning från Pabliq till att bli den säljare jag är idag.


Hur ser en typsik jobbdag ut för dig?
Jag kommer in kl 08:00 (eller ja lite senare då kanske…. men det är irrelevant för berättelsen!) Jag hälsar på gänget, tar en varm morgonkaffe och småsurrar med grabbarna på kontoret. Runt 09:00 drar allting igång för mig och jag har runt 2-5 digitala möten per dag med kunder/leverantörer som arbetar mot den offentliga sektorn.

Jag pratar dagligen med nya kunder och går igenom fördelarna med vår tjänst. Eftersom det finns så många fördelar med Pabliq så kan det ibland vara en utmaning att hålla dessa möten relativt korta.

nathaliekollegor (1)

Aha! Så det finns minst en utmaning ändå? Den tar vi med oss! Vad är det bästa med att jobba med leverantörer och offentliga upphandlingar?
Att jag får prata med goa människor varje dag! Eftersom att jag arbetar med kunder inom en mängd olika branscher får jag lära mig så otroligt mycket.

Det är så intressant att få veta hur arbeten mot offentliga sektorn går till från leverantörens sida, det kan gå till på lite olika sätt, vilket gör det ännu mer intressant!

Jag brinner ju också lite extra för att hjälpa leverantörer att hålla koll på sina potentiella affärer. Lyckan när man hjälper en leverantör från start till vunnen upphandling är magisk!

nathaliekunder

Det låter onekligen härligt, finns det något mer som ger dig energi på jobbet?
Mina kollegor! Vi är som en familj här. Det är roligt på riktigt att komma till jobbet, det går liksom inte en dag utan skratt med mitt knäppa Pabliq-gäng.

 

Underbart! Kollegor är ju verkligen allt. Men vad är det bästa med Pabliq som företag?
Att jag som anställd mår bra! Jag har aldrig stött på en sådan fri känsla på en arbetsplats tidigare. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det i ord, men jag känner mig som hemma här!

Finare ord än så kan man knappast få som företag, Heja Pabliq! Har du något favoritminne från din tid på Pabliq?
Jag glömmer aldrig när jag gjorde mitt första sälj. Då vi jobbar mestadels mot leverantörer så bjöd jag hela kontoret på en smärre chock när jag gjorde mitt första sälj till en kommun. Idag använder många kommuner vårt verktyg, så vem vet - kanske var det jag som satte trenden!

Sen är mina VOI-turer i stan med min kollega Ana också oförglömliga.

Hm, VOI-turer lät spännande, vågar vi fråga mer om dem?
Haha, ja…men jag tror vi spar det till ett annat tillfälle ;)

Attans! Okej, vi släpper den och går vidare. Nu har vi pratat alldeles för mycket om Pabliq, nu vill vi lära känna dig!

Vi river av med den klassiska uppvärmningsfrågan; vad gör du på fritiden?

Jag älskar matlagning, det finns inget roligare. Mestadels spenderar jag fritiden med familjen, jag har en familj med tre söner så det blir en hel del fotbollsmatcher under en säsong. Utöver det unnar jag mig lite restaurangbesök, jag älskar att besöka olika restauranger och prova nya ställen.

Klassisk frågeställning följs av klassisk följdfråga; Har du någon favoritrestaurang? Något hemligt smultronställe kanske?
Oj, jag har många favoriter. En nytillkommen favorit är restaurang OUMMI, libanesiskt i gamla stan. Ska man däremot äta en god kebab? Då tar Çok hem priset på söder.

 

Tack för tipset! Alla kebabsugna i Stockholm får masa sig till Cók helt enkelt! Förutom kebab och Pabliq, vad får dig att le en regning höstdag?

Bra musik, det kickar igång positiv energi! Det blir mycket 80- och 90-tals RnB och Hiphop i lurarna.

Jag håller med! Vem blir inte glad av lite gammal hederlig HipHop? På tal om gammal, vad är det bästa med att ha Pontus som närmsta chef?

Pontus löser allt. Han är inte bara en grym chef han är grym som människa också. Oavsett om det gäller jobbet eller privat så kan jag alltid räkna med Pontus.

Det finns ingenting han säger nej till.

Förutom frukost från donken på väg till kontoret, det är inget han och hans tesla tänker stanna för att köpa med sig.

-5 snabba med Nathalie-

1. Nämn en sak som de flesta inte vet om dig!
Trots mitt stora intresse för mat och kök så kan jag absolut inte baka, någonting blir alltid fel. Men vill man äta en torr och hård sockerkaka så kan jag fixa det!

2. Finns det något du är riktigt dålig på?
Förlora, och då menar jag det. Hemsk upplevelse.

3. Finns det något du är riktigt jäkla bra på?
Jag är jäkligt bra på att vara kreativ i köket och i matlagningen.

4. Vad är ditt “Guilty Pleasure”?
Unnar mig cheeseburgare i hemlighet...

5. Har du någon kändis-crush?
Haha dem är många! Men jag måste erkänna att jag inte hade tackat nej till en dejt med Tom Hardy.

nathalietom1Tom Hardy i all ära, en dejt med Pabliq kan vara minst lika glädjefylld! Om man är intresserad av att börja jobba på Pabliq, vilket tips skulle du ge den personen?

Var dig själv, kom precis som du är. Alla är välkomna till oss och så länge du är ärlig och har viljan att utvecklas så finns det alltid plats för dig!


 

Tack Nathalie för att vi fick lära känna dig lite bättre!

Nästa gång vi behöver tips på en bra restaurang i Stockholm, vill åka på en oklar VOI-tur eller är sugna på en torr sockerkaka, så vet vi precis vem vi ska kontakta!

 

Tack och bock, må gott!

//Nathalie Formaniewicz och Linda Axelsson