<img alt="" src="https://secure.dawn3host.com/211494.png" style="display:none;">
Senaste nytt

Håll dig uppdaterad vad som händer i upphandlingssfären

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.

Sammanfattning & statistik | Offentlig upphandling 2020

2021-02-18

Varje år släpper Konkurrensverket och Upphandlingsmyndigheten en gemensam rapport med statistik om offentlig upphandling. Rapporten är en återkommande publikation med syfte att offentliggöra och analysera statistik om offentlig upphandling.

Offentlig upphandling i 7 steg

2020-11-27

Vad är offentlig upphandling? Hur fungerar upphandlingsprocessen? Och vad har man som anbudsgivare att förhålla sig till? Vi redogör för grunderna i offentlig upphandling så du kan utveckla dina kompetenser som anbudsgivare och känna dig säkrare inför nästa upphandling du ska svara på.

Avtalsformer inom offentlig upphandling

2020-11-27

För att fastställa en upphandling krävs ett skriftligt avtal mellan den upphandlande myndigheten och leverantören. Vilken typ av avtal det handlar om har stor betydelse för hur affären utformas. Som leverantör är det därför viktigt att du förstår dig på de olika avtalsformerna som finns och vad dem innebär.

Ditt perfekta förfrågningsunderlag

2020-09-14

Vi som jobbar med att hjälpa leverantörer att sälja mer till offentlig sektor har en hemlighet och vi tänker att det är dags att dela den mer er. Läs vidare för att lära dig hur du skriver det perfekta förfrågningsunderlaget och ökar ditt företags chanser att vinna fler offentliga upphandlingar. 

Behöver verkligen alla "skakrav" uppfyllas i offentliga upphandlingar?

2020-09-09

Många anbudsgivare har någon gång stött på "skakrav" i en upphandling som kan anses meningslösa men som spelat roll i valet av leverantör. Kan tämligen meningslösa krav avgöra vilken leverantör som vinner upphandlingen och behöver verkligen alla krav uppfyllas? Vår upphandlingsjurist Per Werling förklarar vad som gäller kring “skakraven” i offentliga upphandlingar. 

Så effektiviserar du arbetet med offentlig upphandling

2020-09-01

Det finns många metoder som ökar chanserna för dig som leverantör att vinna fler offentliga affärer. Att specificera vad som effektiviserar arbetet med offentlig upphandling för dig och att använda en bevakningstjänst som tillgodoser dina krav och behov är en sådan metod. Vi presenterar tre frågor du bör ställa dig för att komma till grund med vad som förenklar din anbudsprocess. 

5 anledningar att anlita en upphandlingsexpert

2020-08-18

Att ha upphandlingsexperter nära tillhands under ditt arbete med att svara på offentliga upphandlingar är inte bara en säkerhet och ett gott stöd. Det kan effektivisera anbudsprocessen ordentligt och ta ditt arbete till en helt ny nivå. Vi listar fem anledningar till varför du bör anlita en upphandlingsexpert.