<img alt="" src="https://secure.dawn3host.com/211494.png" style="display:none;">
2020-08-18

5 anledningar att anlita en upphandlingsexpert

Att ha upphandlingsexperter nära tillhands under ditt arbete med att svara på offentliga upphandlingar är inte bara en säkerhet och ett gott stöd. Det kan effektivisera anbudsprocessen ordentligt och ta ditt arbete till en helt ny nivå. Vi listar fem anledningar till varför du bör anlita en upphandlingsexpert.

Hög kvalitet på bevakningstjänsten

Att experter och människor som verkligen förstår offentlig upphandling står bakom bevakningstjänsten är en indikation på att den håller hög kvalitet. Tyvärr har marknaden för bevakningstjänster länge utsatts för en dålig konkurrenssituation där en högt pris inte nödvändigtvis betyder att bevakningstjänsten i sig är bättre. Därför är det istället viktigt att undersöka bakomliggande faktorer såsom expertisen bland teamet som skapat tjänsten när man ska välja bevakningstjänst.

Bakom Pabliq står teamet på e-Avrop, ett av Sveriges största system för e-upphandling. I över 20 år har vi förenklat offentlig upphandling för inköparna och Pabliq är resultatet av att vi tyckte det var på tiden att även förenkla arbetet med offentlig upphandling för leverantörerna. I vår bevakningstjänst har vi rensat bort att onödigt för att istället fokusera på det som är riktigt värdeskapande för dig som leverantör i offentlig upphandling. Upptäck hur Pabliqs features kan effektivisera anbudsprocessen för dig.

 

Hitta den bästa vinststrategin

Det finns alltid en anledning att utvärdera anbudsprocessen. Det är värdefullt oavsett om du precis har börjat med offentlig upphandling och ska skriva ditt första anbud eller om du är en erfaren anbudsgivare. Genom att ta hjälp av en expert med lång erfarenhet av offentlig upphandling kan du inte bara komma till grund med hur den blir så effektiv som möjligt för dig och ditt team. Du kan även identifiera den bästa strategin för dig att bli mer framgångsrik i arbetet med att svara på upphandlingar.

På Pabliq har vi anställt ett antal experter som kan hjälpa dig att utvärdera din anbudsprocess och hjälpa dig att identifiera den bästa vinststrategin för ditt företag. Läs mer om våra konsulttjänster eller kontakta oss så hjälper vi dig.

pabliq-people-working

Optimera bevakningsprofilerna

Att få hjälp att optimera bevakningsprofilerna kan göra stor skillnad för dig som leverantör i offentlig upphandling. Inte bara kan du då få ut så mycket som möjligt av din bevakningstjänst och hitta de mest värdefulla upphandlingarna för din verksamhet. Med lång erfarenhet av offentlig upphandling vet vi att en enda missad upphandling kan innebära stora förluster för en leverantör. Känner du därför minsta osäkerhet eller bara vill försäkra dig om att dina bevakningsprofiler är så väl uppsatta som möjligt så ta hjälp av en expert för att hjälpa dig att sätta upp eller justera dem.

Stora mardrömmen är att missa jätteviktiga upphandlingar som man bara inte får missa. Det är det värsta som kan hända för det kan stjälpa väldigt mycket i ett företag.
Johan Hammarström, VD på AB Transistor och kund hos Pabliq

På Pabliq strävar vi alltid efter att vara involverade i våra kunders upphandlingsbevakning och att hela tiden hjälpa till att optimera bevakningsprofilerna. På så sätt säkerställer vi tillsammans att du inte missar några viktiga upphandlingar.

 

Anbudsskrivning och granskning

Har du inte tiden eller kompetensen att svara på en upphandling? Lugn, hjälp finns att få. Genom att anlita en anbudskonsult har du möjlighet att få den hjälp du behöver oavsett om det är att tyda upphandlingsdokumenten, skriva anbudet åt dig eller granska det innan det skickas.

Anlita en av våra erfarna anbudskonsulter för att få vägledning genom anbudsprocessen, avlasta dig och ditt team och för att säkerställa att alla krav är uppfyllda innan anbudet skickas in. Upptäck mer om våra konsulttjänster.

pabliq-two-people-infront-of-whiteboard

Kompetensutveckling

Regelverket som styr offentlig upphandling är omfattande och därför är det viktigt att du förser dig själv och ditt team med de färdigheter som är nödvändiga för att öka chanserna för er att vinna fler upphandlingar. Att samarbeta med upphandlingsexperter och anbudskonsulter gör det enkelt och smidigt att kompetensutveckla dig och ditt team inom offentlig upphandling och anbudsskrivning. De kan rådgiva dig inom allt som rör din anbudsprocess, hur du effektiviserar arbetet med offentlig upphandling och höjer vinstgraden på era anbud. Att samarbeta med upphandlingsexperter är helt enkelt ett otroligt värdefullt komplement i ditt arbete med att göra affärer med offentlig sektor.

Med över 20 års erfarenhet besitter vi en massa kunskap och insikter om offentlig upphandling som vi gärna delar med dig. Detta förmedlar vi genom diverse möjligheter för dig och dina kollegor att utveckla era färdigheter inom offentlig upphandling och anbudsskrivning. Anmäl dig till en kurs i anbudsarbete, delta på en av våra kostnadsfria webinar i Anbudsskolan eller besök vår kunskapshubb för att ta del av material som hjälper dig att bli en bättre anbudsgivare.

 

Sammanfattning

Att ha upphandlingsexperter nära tillhands när du arbetar med att svara på offentliga upphandlingar är inte bara ett gott stöd som kan effektivisera anbudsprocessen åt dig. Det är också en säkerhet att din bevakningstjänst håller hög kvalitet. Vi har presenterat fem anledningar till att anlita en upphandlingsexpert. Vi sammanfattar dem kort här:

  • Hög kvalitet på bevakningstjänsten. Att experter på offentlig upphandlings står bakom bevakningstjänsten är en indikation på att den håller hög kvalitet.
  • Hitta den bästa vinststrategin. Det finns alltid en anledning att utvärdera anbudsprocessen - anlita en expert för att identifiera den bästa vinststrategin för din verksamhet.
  • Optimera bevakningsprofilerna. Genom att ta hjälp av upphandlingsexperter för att optimera dina bevakningsprofiler säkerställer du att du inte missar några viktiga upphandlingar.
  • Anbudsskrivning och granskning. Har du inte tiden eller kompetensen att svara på en upphandling kan du anlita en anbudskonsult för att hjälpa dig. I den omfattning du behöver stöd och vägledning.
  • Kompetensutveckling. Det är viktigt att du förser dig själv och ditt team med de färdigheter som är nödvändiga för att öka era chanser att vinna fler upphandlingar. En upphandlingsexpert kan hjälpa dig.

Pabliq är sprunget ur e-Avrop, en av Sveriges största verktyg för e-upphandling, och med över 20 års erfarenhet vågar vi kalla oss verkliga experter på offentlig upphandling. Upptäck våra konsulttjänster och hur vi kan hjälpa dig med kompetensutveckling eller testa Pabliq kostnadsfritt i 14 dagar och se hur vi kan hjälpa dig att bli en mer framgångsrik anbudsgivare.